produse
aparate profesionale piese de schimb pentru aparate profesionale sageti varf de otel sageti varf de plastic tije pentru sageti aripioare accesorii darts de perete SOFTIP darts de perete STEELTIP produse personalizate oferte speciale produse noi

FAQ

Q. Care este diferenta intre TUNGSTEN si BRONZ sau ARGINT NICHELAT?

A. Tungstenul este de 2 ori mai dens/greu. Prin urmare, corpurile de sageata din tungsten vor fi înjumatatite ca marime, conducand astfel la o grupare mai apropiata pe placa de darts si la un scor mai mare. De obicei, incepatorii pornesc cu bronz sau argint nichelat, iar apoi avanseaza la sagetile mai scumpe din tungsten, pe masura ce isi dezvolta regulile de baza ale jocului.

Q. De ce sunt facute sagetile de darts din procente diferite de TUNGSTEN?

A. Cu cat procentul de tungsten este mai mare, cu atat sageata va fi mai subtire, marind astfel sansele unui scor mai bun. Cel mai mare procent de tungsten al sagetilor din comert este de 97%, iar cel mai mic este de 70%. Orice sageata facuta dintr-un procent de tungsten mai mic de 70% ar fi prea voluminoasa pentru jucator, care ar putea la fel de bine sa continue cu bronz sau argint nichelat.

Q. De ce au aripioarele forme diferite?

A. Suprafata aripioarei influenteaza zborul sageti. De exemplu, formele "Subtire" si "Zmeu" sunt recomandate pentru sagetile mai usoare, in timp ce formele "Para", "Standard", Axa" si "Vartej" sunt potrivite pentru sagetile medii si grele.


Q. De ce sunt tijele de lungimi diferite?

A. Tijele sunt confectionate din materiale diferite, precum titaniu, aluminiu sau policarbonat. Greutatea si lungimea tijei vor influenta modul de zbor al sagetii. Sageata ar trebui sa zboare intr-un cerc lin si, deoarece jucatorii au stiluri diferite de a arunca, este uneori necesara schimbarea lungimii tijei, pentru a gasi calea aerodinamica corecta.

Q. Care este cea mai buna placa de DARTS?

A. Placile de darts de tip "bristle" sunt cele mai potrivite pentru pub-uri/cluburi si pentru turneele de darts, precum si pentru acasa. Aceste placi sunt facute din milioane de fibre din sisal compresat. Sisalul permite sagetii de darts sa patrunda in placa, iar, dupa indepartarea sagetii, gaura se va reface. Placile din hartie crestata si din fibre compresate sunt potrivite mai degraba pentru incepatori si, deoarece sunt mai ieftine decat placile de tip "bristle", ele sunt potrivite pentru jocul de recreere de acasa.